Bogaloss

f. 2004

140 cm

e. Veronas Bo-Gi RP 134

u. Moflos Zoraya

ue. Hellekis Timjan RW 31 - Dito RW 75 - Cognac RW 51

Fullständig stamtavla

Uppfödare: Karin Levin Angergård, Stuteri K2 

 

Avkommor:

2009 Magnet (död) hingst e. Dee Goede Ree Metall RP 166

2013 GeBe Almond hingst e. Ampére 1125

2015 GeBe Black Nogger hingst e. Leund Velds Lord RP 181

2016 GeBe Cornetto Classico hingst e. Coelenhages Purioso RP 188

2017 tom

2018 GeBe Temptation e. De Goede Ree Metall RP 166

 

Vi köpte Boggan av Karin Levin som 1-åring 2005, efter att vi förlorat gårdens första föl som då var e. Veronas Bo-Gi.
Vi har visat henne vid ett flertal gånger där poängen har legat på 40-41. Hon gick 3-årstest med mediokert resultat, pga inte tillräckligt förberedda och att Hillevi var med och arrangerade 3-årstestet. Hon betäcktes med Valdo samma år  men tog sig tyvärr inte. En erfarenhet att inte göra för många saker samtidigt .
Nytt försök gjordes året på med De Goede Ree Metall den här gången, vilket gick bättre. Men tyvärr så var fölet svagt och för långt till akutvården så vi kom fram för sent.

Sen beslutades det att Boggan istället skulle ridas, Red henne hemma under höst vinter men tog sen ett hastigt beslut under senvåren efter kontakt med duktiga Emelie Wedenberg Nu blev siktet inställt på championatet i hoppning, vilket otroligt nog slutade med en vinst.
Från att hoppat en pay and ride på 40 cm till att vinna championatet på 110 detta under en tidsrymd på tre månader.

Emelies ord om Boggaloss nu sju år efteråt.
""Bogaloss var verkligen helt underbar! Hon var fantastisk att jobba med, så lättlärd och positiv. Hoppade bra gjorde hon också. Hon är nog en av de trevligaste hästar/ponnier som jag har ridit.""

Efter hoppchampionatet så tog Hanna över tyglarna och det blev dressyr för Bogaloss. Hanna och Bogaloss tävlade upp till regional LA lagtävlansprg. på 69%. Det blev många gulblå rosetter med resultat på 70%

Boggan betäcktes sedan 2012 och har bara gått som fölsto sedan dess.

Hon är en mycket trevlig och positiv häst att rida, energisk och en vilja att alltid göra rätt. En fruktansvärt snäll häst som är väldigt lätthanterad.

 

Stam

Veronas Bo-Gi var en av de mest inflytelserika stambokshingstarna i NWR (holland). Han är ELIT prremierad i såväl Sverige som Holland. Har lämnat ett flertal godkända hingstar, i flera generationer i Holland. Det finns även många framgångsrika avkommor på de internationella tävlingsbanorna, en av dem är Vegelins Goya med bl. a. ett EM-brons i dressyr.
I Sverige har BoGi lämnat både duktiga dressyr och hoppponnier. Den just nu aktuella  hoppponnyn Haralella har BoGi som far samt Hamiltons Magi i dressyr.
BoGi var tillbaks till Holland i ett par omgångar som avelshingst då Holländarna förstod vilken stark nedärvare han var.

På moderns sida (Moflos Zoraya) borgar även det för starkt tävlingsblod. Alla tre welshhingstarna Timjan Dito Cognac gick SM i hoppning fälttävlan och/eller dressyr. Men tyngdpunkten på Z linjen ligger nog mest på hoppning, genom den starka hoppförärvaren Dito. En hingst som ligger i topp vad det gäller hoppponnier i tävlingsrankningen. Ex den kända Coral Crown var efter Dito

Rubin's Pride Magnolia

f. 2006

140 cm

e. Eficaz PRE

u. Matilda

ue. Stoatley Pride II RW 6 - Andaluz IX PRE - North Star

Fullständig stamtavla

Uppfödare: Stuteri Rubin

2018 GeBe Malaga e. Leuns Velds Lord RP 181

2019 Dräktig med De Goede Ree Metall

 

Visades på welsh-riks 2017 med guld och blev bästa Welsh partbred mot bla en godkänd RP-hingst.

Visad som 3-åring och fick då  8 8 8 8 8 - 40p

 

Stamboksförd och införd i kvalitetsboken med nr KWPB 9

 

Magnolia är en väldigt känslig och lättpåverkad individ som behöver trygghet, samtidigt som hon är väldigt lätthanterbar i stallet där klippmaskin är det mest ofarliga som finns.

Hon har en rörlig bra trav och en kraftfull galopp, och har lätt för att såväl korta som att länga. Skritten finns men ska toppas, där kan hon ibland bli ngt kortare i steget.
Hon är en trevlig häst att rida, med en härlig ridkänsla. Hon är åt det känsligare hållet, hon är en vanehäst men en mysig sådan, trygg stabil om man tolkar henne rätt.

 

Stam

Magnolias mamma Matilda är ELIT premierad i Sverige, och det är inte utan anledning. Matilda är såväl mormor som mamma till ett flertal godkända hingstar i ASRP och hennes avkommor har även gått bra på ungponnychampionaten.

Fadern Eficaz är ett oskrivet kort inom ponnyaveln och ska enligt utsago ha gångarter som är mer framåtgripande jämfört med PRE i stort. Det har funnits lovande dressyrponnier med PRE blod tex Aragon och Sir Lancelot.

Det vi tror och hoppas på är att man får med sig en bärighet i trav och men speciellt galoppen - lätt att korta upp och bära sig. I paketet ingår även ett annorlunda temperament som man får lära sig att förstå. Ett litet guldpaket när Magnolia är i sitt esse.

Coelenhage's Alanis

f. 2013

143 cm

e. Leuns Velds Lord RP 181

u. Mastros Aimee

ue. Bloeklands Hoeves mr Silvano NWR - Coelenhage's Lets be the Best NWR - Pitchwood Moonshine NWR

Fullständig stamtavla

Uppfödare: Stuteri Coelenhage, Holland

 

Avkommor:

2017 GeBe Double Raspberry hingst e. Houdringes Raspoetin

2019 Dräktig med FS Coconut Dream

 

Vi köpte Alice i början av 2017, då varken Mango eller Boggan hade tagit sig 2016 och vi fick då ett erbjudande att köpa detta fantastiska sto dräktigt.

Alice var bästa 3-åriga partbred sto i holland 2016 I Holland är det lokala uttagningar inför riksutställningarna så det är landets bästa treårsston som bedöms.
Det är bara att konstatera att stoet har en "perfekt "exteriör Ett underbart framparti med resning bra hals och huvudansättning. Mjuk rörlig trav och en skritt som går genom hela kroppen.

Visades i samband med fölbedömning 2017 och fick då 9 - 8,5 - 7 - 8 - 8 - 9 = 49,5p


Stam

Leuns Velds Lord är halvbror med Veronas Bo-Gi, Vita Novas Celesto är far till bägge två. Lord har tävlats i Holland FEI i dressyr och msv hoppning. Gick bruksprov i Tyskland med mycket bra poäng med högsta poängen i temperament. Holländarna har nu efter tävlingskarriären fått upp ögonen på Lord som avelshingst så de har lånat Lord utav stuteri K2.

Mödernet är starkt genom mormor Amarens som är mamma till flera hingstar tex Jarno och Bodo som hade mycket höga poäng på de Holländska bruksproven och nu tävlas i topp i flertalet år i Sverige.
Modern Aimee i sin tur, är ett yngre sto efter B Mr Silvano, en  Aster el Nino son, som nu är ute i sporten.
Länk på morfar Mr Silvano när han rids av en nioårig liten ryttare
https://www.youtube.com/watch?v=BFpaYmSiRSw


(kuriosa på mödernet = welshmoutainstoet Twyford Grenadine som finns i rakt nedstigande led just på mödernesidan är efter Twyford Grenadier en Welsh Mountainhingst som vår första WM-ponny Twyford Cress var linjeavlad på)