Fotoalbum

Presentation av oss tvåbenta varelser.

Bertil 48 år, född och uppvuxen i Dalsland en kilometer här ifrån. Föräldrarna Inez och Sture bor kvar i huset på Norra Hagen. Bror och syster Göran och Anita tog hand om Bertil som liten.
Bertil gick lantbruksskola på Nuntorp och provade sen på lite av varje. Bla körde han lastbil, var hundförare på Såtenäs och mjölkat kor i Gestad.
Som nystart i lantbrukskarriären flög han över till Australien för att jobba med får och stora maskiner för att sen gå lantmästaren på Alnarp i Skåne. Därefter blev det växtodlingssäljare på Lantmännen i Vara /Grästorp för att sen bli renodlad säljare på växtskydd. Detta på Gullviks i västra Sverige.
I Vara blev det sambo, barn och giftermål 1998. Flytt till Dalsland för att ta över lantbruket efter Sture.
Nu de senaste åren är livet helt vigt till ett liv med praktiskt lantbruk.
Men då ljög jag -------han fuskar lite med växtskyddsförsäljning fortfarande åt Gullviks med lite lager och kundkontakter här på Dal.

Hillevi (född Appelberg) 50 år, född och uppvuxen i Sunnersberg, Kålland utanför Lidköping. Far och mor heter Evert och Helmi, tre systrar Karin, Ingela och Britt-Mari att tampas med. En mindre smågrisproduktion var det som gällde som liten. Passa grisningar när det var arga suggor, för 25 öre smågrisen som plockades under värmelampan.
Häst och hundintresset upptog annars mycket av tonåren.
Hästarna bestod av egen shettis för att sen snabbt i sjuan gå över till att rida pappans avelssto av halvblodsras. 
Goldenretriever intresset började 1977, med Ringmaster Enchantress "Cheri" med lydnad och spårträning.

(Kontakten med denna trevliga ras bestod till 2000 talet då vi avslutade ??? med våra kära jaktgoldens Riddargårdens Jonatan "Skorpan" och Doubleuse Eagle "Chip".)

Det blev efter högstadiet i Lidköping lantruksgymnasium på Uddetorp i Skara. För att framöver komplettera med "alla" möjliga små korta kurser, lite runt om i landet på lantbruksskolor. Maskinskötarkurs, hästskötarkurs, animalieproduktion, driftledarkurs mm.
Mellan dessa följde en salig blandning av jobb med Grisar i Halland, Vitkål i Vinninga, Tjurar i Skara, Hingstar på Bollerup, Pensionärer och Kondiskakor i Lidköping, Växtodlingsförsök på Gotland, Veterinärhöskolestallar på Ultuna. Till slut även här ett år på lantmästaren 1993 på Alnarp i Skåne.
Parallellt med barn och familj blev det grisfodersäljare för Lantmännen i Vara-Grästorp och Dalsland fram till 2002.
2003 och några år framåt jobbades det med grisar praktiskt, i form av suggor och smågrisar först hos Börje Andersson i Tillhagen, för att sedan börja hos Karin Hilmer Bäcken i Grinstad. Därifrån kommer hon nu framöver få alldeles egna grisar i vårt nya slaktsvinsstall......

Hanna

Carl